Lidt fra uniformens hverdag

Familien Kloch Skelkjær

 

 

Upernavik er jo et kæmpe politidistrikt med mange bygder som også har krav på at politiets tilstedeværelse. Lige som alle andre steder i verden er der også her opgaver som kræver hurtig udrykning. Men så snart man som rådighedsvagt modtager et opkald fra en af diskriktets mange bygder, så kan man jo godt stå i et dilemma da man ikke blot kan sætte det blå blink på og lave en enkelt nedgearing. Såfremt vi skal til bygderne, så må der jo chartres en båd eller helikopter. Den sidste er ikke billig i drift. Men en dag blev vi nødt til at chartre helikopteren til en opgave i distriktets nordligste bygd, Kullorsuaq.

 

Uagtet de alvorlige omstændigheder, ja så skinnede solen, og vejret var fantastisk. Desuden var det vores bekendte, Mikael som var pilot denne dag. Jeg fik det ledige forsæde ved siden af Mikael og kunne så via intercom hyggesnakke med ham og nyde udsigten den times tid det tager at flyve til bygden.

Det gik forbi flere små bygder undervejs, og under hele turen har man udsigt til indlandsisen på den ene side af helikopteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FLOTTE OMGIVELSER TIL AFHOLDELSE AF TJENESTESKYDNING

 

Da der jo ikke er en skydeleder på alle de små stationer rundt omkring i Grønland så benyttede vi os lige af muligheden for at få gennemført en tjenesteskydning inden jeg drager tilbage mod Danmark.

Vi fik skudt med både vores pistol, gasgeværet og så den fantastiske gamle US-Carabin riffel. Med vand og isbjerge som baggrund, så bliver det ikke skønnere.