Fødselsdag- veninder og familiefodbold i hallen

Familien Kloch Skelkjær

 

Tirsdag 29.april

Tænk at få lov at prøve at holde fødselsdag i grønland og blive fejret af min kære, Ingrid,Liva, Noah, Niclas og Simon. Desuden var det jo også vores 10 års bryllupsdag

Jeg blev vækket med fødseldagssang og de skønneste, bekræftende breve, som de alle havde skrevet.

Derefter hyggede vi med et dejligt morgenbord dækket med grønlanske flag. Simon hejste også det grønlandske flag i flagstangen på terassen.

Senere holdte vi vores første kaffemik, Vi havde inviteret Simons kollegaer Haldora som er kontor dame og Esra som er politimand samt hans kæreste Najannguaq og Esras søn Rico som er 7år.

Det var rigtig hyggeligt og de var utrolig søde til at fortælle om Upernavik og svare på alle mine spørgsmål. Jeg synes bare det er så spændende at høre dem fortælle.

Tak til jer alle for en dejlig fødselsdag og den unikke oplevelse af at holde den her i Upernavik.

Den næste fødselar vi skal fejre her i upernavik, inden vi kommer hjem til Danmark igen, er vores dejlige lille Ingrid der fylder 1 år den 21september

Liva kælker med veninderne...

 

Idag da Liva og jeg var på vej ud for at kælke på ”vores” kælkebakke kom der nogle af veninderne forbi. De ville rigtig gerne ind og besøge Liva som de tidligere har været.

Jeg prøvede at forklare dem, at vi var på vej ud for at kælke og at de gerne måtte være med. Jeg kunne se på dem, at de rigtig rigtig gerne ville ind, men Liva ville gerne kælke så det holdte vi fast ved.

Man kunne se, at de blev lidt skuffede, men nu har vi været her lidt tid, og lært det er vigtigt at sige fra indimellem. Vores hidtige erfaringer er nemlig at børn leger meget ude her, rundt i hele byen og ikke så tit indendøre. Så det forklarer sikkert også, hvorfor de så gerne vil ind, og måske også fordi de er draget af Livas barbie dukker, perler, papir og farver... som de udtrykker med et kæmpe wow når de ser det. Vi ved ikke hvor meget indendørs legeøj børnene har her, da det også er meget sparsomt det man kan købe i butikken.

Der kommer mange børn og banker på hos os, og det er rigtig dejligt synes vi. Vi har bare også her erfaret en kulturforskel, såsom sengetider og hvor sent vi ser børn løbe og lege ude. Klokken kan sagtens være kl 22, selv for de mindre børn.

 

Jeg har prøvet at spørge lidt ind til det ved Niclas og Noahs venner, omkring hvad tid de går i seng. Rigtig mange af dem har svaret mellem kl 22.30-23.00. De voksne vi har talt med, siger at det kun bliver meget senere til sommer.

Nå det var lidt omkring de ting jeg har været nysgerrig på, i forhold til vores kulturforskelle.

Men det endte med at Livas venner alle kom til at kælke, og de havde et par fantastiske timer i det skønne hvide sne.

 

 

Lørdag d. 3. maj

Familiefodbold.

Vi tog overtøjet på og gik i hallen, vi havde via Simons kollega Haldora fået at vide, at der skulle afholdes familiefodbold og at hun skulle spille med sin familie. Pga. pak-isen rundt om øen havde flere dog svært ved at nå ind til Upernavik fra de øvrige bygder.

Da vi kom til hallen, var alle bare igang, små som store. Tykke som tynde og unge som gamle.. Det var fantastisk at se dette sammenhold, og at alle var velkomne.

Den meget flotte hal var fyldt med folk i højt humør, og vi oplevede en fantastisk stemning og hvis der er noget grønlændere er gode til så er det at nyde dagen og nuet.