Rejsen nordpå

Familien Kloch Skelkjær

 

Onsdag den 23.april

Turen til Grønland

Så kom den længe ventede dag hvor vi endelig skulle afsted. Onsdag drog vi alle 6 med toget til København. Det var en hyggelig tur med forventningsfulde og positive børn.

Da vi ankom til hovedstaden overnattede vi på hotel tæt på lufthavnen. Niclas og Noah synes det var fedt at have eget værelse.

 

Torsdag meget tidligt drog vi spændte til lufthavnen. Vi fandt hurtigt hvor der skulle tjekkes ind, men med 150 kg bagage, barnevogn og våben, så skal man også komme i god tid.

Der var ikke meget kø ved check-in,, men der skulle jo lige købes en barnevognspose og imens Simon var afsted efter denne. Så kom der en hel norsk ekspedition med ski og oppakning, og så var der lige pludselig langt til skranken. Børnene var tålmodige og vi nåede igennem. Dog skulle pistolen indleveres til sikkerhedstjek i en anden terminal, og barnevognen skulle til et helt tredje sted.

Ved sikkerhedstjek tager det jo også et par minutter ekstra, når alle har håndbagage, 2 bærbare pc og en tablet, som alle skulle pakkes ud. Liva synes nu det var ret sjovt at hun blev ved med at bippe i scanneren.

Det blev kun til en pose slik, vand og cigaretter i tax free inden vi løb om bord. Cigaretterne er en gangbar valuta til sejlture mv i Grønland.

Vi lettede kl. 0900 i det store fly mod det store land.

Endelig morgenmad far-datter hygge

 

 

 

Tak til kusine Lærke og fætter August for hyggeposen

Jubiii. Efter godt 3 timer så var Grønland under os

 

Efter godt 4 timers dejlig flyvetur var nåede vi til første mellemlanding i Kangerlussuaq som er den internationale lufthavn i Grønland. Det er her den store "Danmarksflyver" lander. Derfra flyver alle ud til de forskellige byer og bygder på kysten. Vi skulle vente 2 ½ timer inden turen skulle gå videre. Lidt sjovt at lette kl. 9 og være fremme i Grønland kl. 9.40

Vi kom til at hilse på "den rigtige" og lige pluselig sad vi i en bil på rundvisning omkring den gamle amerikanske flyvestation.

 

Kangerlussuaq er en travl lufthavn med mindre fly og helikoptere som flyver hele dagen.

Vi fik tid til et mellemmåltid og en mellemlanding.

 

Her er den fine flyver som skal tage os videre mod kysten og mod nord

En Dash-8 med plads til ca. 35 passagerer.

Så går turen mod Ilulisat ca 45 minutter inden mellemlanding og en kort pause inden den sidste tur til endestationen Upernvik.

 

ENDELIG FREMME

Vi blev hentet i lufthavnen af Simons kollega, Esra.

Så blev vi med al vores bagage kørt ned fra lufthaven i politibilen.

Upernavik tog sig ud fra sin bedste side. En smule koldt, men høj høj sol og en fantastisk udsigt fra lufthavnen som ligger oven for byen.