arrangement med kollegerne

Familien Kloch Skelkjær

 

Eftermiddagshygge med Simons kolleger og deres familier

 

Kr. himmelfarts dag var vi til et rigtig hyggeligt arrangement sammen med Simons kolleger og deres familier, og når man inviterer familier her i Upernavik, så er det også søster, bror, kusiner og fætre osv... og ikke som i Danmark hvor det ofte blot er ens ægtefælle og børn der kommer til sådan et arrangement...

Så idag var vi Esra(politimand), Najannguaq...(Esras kæreste)og Ricko (Esras Søn)

Haldora (Kontordame ved politiet) hendes mand Mathias, deres datter Paninnguaq Og Haldoras søsters tre børn

Nicki og Otto som er (reservebetjent) assisterer efter kl 16 til hverdag og weekender. De er ikke uddannede politibetjente, mem har et kortvarigt kursus, så han være en hjælpende hånd og for Simons vedkommende som tolk.

Vi mødtes i skolens gymnastiksal, som ligger liger ved siden af ”vores” lille blå hus.

Folk var klædt i idrætstøj og var klar til en masse sjov boldspil, høvdingebold, fodbold og stafet....

Vi startede med høvdingebold, der blev inddelt i to hold og sikke der blev gået til den. Ingrid og jeg havde travlt med at følge med også med kameraet.

Efter to gange høvdingebold, blev det til et par fodboldkampe og derefter en stafet, sikke Liva løb på sine små ben.

Jeg havde inden dagen været lidt nervøs for Simon og hans indlevelsevne, for nogle gange indlever han sig måske lige rigeligt og glemmer helt, at det ikke er en rugby kamp han er til, og det kan resultere i nogle hårde taklinger

Men idag, huskede han hvilket boldspil han var med til..og han var ikke med i nogle skader, dog blev det både til en forsturvet fod til Haldoras mand Mathias, og Esra forstuvede en finger.

På trods af lidt skader var det et par hyggelige, sjove og ikke mindste underholdende timer for os(Ingrid og jeg) på sidelinien... og vi prøvede at tage nogle gode fotos, men så skete det, der ikke måtte ske. Nej, nej og nej... under en pause skulle vi lige tankes op med vores medbrgte vand. Jeg havde lagt kameraet i tasken og tog noget at drikke. Så skulle boldspillet igang igen og nu stod den på en fodboldkamp.jeg tog kameraet op, et MEGET vådt et, en af vandflaskerne var ikke blevet lukket helt. Så flere fotos blev det ikke til den dag, nu har vi tørret og tørret kameraet, men ja, det ser ud til vi skalhave købt et nyt, men hvordan skal jeg undvære mit kamera i op til 14dage, katastrofe, når der er sååååå meget jeg gerne vil tage fotos af, men godt at vi alle har kamera i telefonen, men det er bare ikke den bedste kvalitet.

Nå, men vi fik afsluttet nogle hyggelige timer med boldspil i gymnastiksalen, og det er bare så skønt at opleve grønlændernes afslappede holdning til at alle er velkomne, ingen ser på hvad tøj man har på, om man er tyk eller tynd, ung eller gammel, god til boldspil eller ej.

Boldspil er en rigtig stor del af upernavik, der er altid fodboldspil igang rundt i byen og her er ingen grænser for hvor det kan spilles, selv på en bakke.

Hver aften er der nogle der spiller fodbold på havnen, nogle gange til langt ud på natten. Det er fantastisk og bekræftende at opleve, hvor lidt der egentlig skal til for at folk hygger sig i hinandes selskab.

 

Nå, men jeg kom vist fra vores arrangemet. Da vi var færdige i gymnastiksalen, skulle vi have fællesspisning på politistationen, hvor Liva og Jeg ,dagen forinden havde hjulpet med at dække bord og pyntet med de fine servietter, som vi havde modtaget fra faster Lykke og Onkel Uffe. Men noget jeg aldrig har prøvet før det er at spiste på detentionsgangen, ha ha en anderledes oplevelse.

Men en detention er vist ikke som Danmark, for i Upernavik er der stort te køkken med spiseplads, der hører til de 3 detinationer. Simon fortalte en dag at de i frokost pausen, var kommet til at snakke om en sjov oplevelse med en tidligere sommermand, som også Simon bliver kaldt, når de assisterer her om sommeren. Den tidligere sommermand og Esra havde haft en i detentionen i en længere periode, og da de skulle spise frokost, spiste den tilbageholdte også med. Den tidligere sommermand blev drillet lidt med at, han hvis ikke var så god til at køre bil, men i mine øjne kræver det også en del øvelse, selv med en barnevogn, for pludselig holder man i et kæmpe hul, så ujævne er vejene her, men Ingrid synes vist de er gode at blive vugget i søvn på. Nå men sommermand blev drillet med hvor han havde fået sit kørekort, pga. Sin kørsel og der havde de en meget gæk tilbageholdt, der pludselig bød ind i samtalen med at den havde han vel taget i Legoland!, historien melder ikke mere, men mon ikke han røg tilbage til detentionen, smiler.

En lille sjov historie fra frokostpausen på politistationen.

 

Det var vist endnu en historie som vist slet ikke har sammenhæng med det jeg var ved at fortælle, men der er bare så meget jeg gerne vil fortælle, små såvel som store oplevelser.

Nå men tilbage til arrangementet😉

Vi havde hver især medbragt mad, vi skulle have to slags pålæg med, så vi valgte rigtig dansk nemlig lun leverpostej med champignon og roastbeef med ristede løg og remulade (peberrod kunne vi desværre ikke opstøve i butikken) udover dette havde Liva bagt sommerfuglekage. Hun havde dagen forinden fået dem i gave fra søde kusine Lærke. Det blev nogle fine sommerfugle, som blev pyntet med glasur og m&m for ”sommerfugle har jo så mange farver mor” Citat Liva.

 

Haldora havde hjemnelavet sushi og mattak med. Esra have rejesuppe og hjemmebagt rugbrød. Nicky stod for småkager til kaffen.

Vi havde nogle rigtige hyggelige timer i hinandens selskab, og havde selvføglig også husket at bestille en klovn til at underholde, i dette tilfælde Simon, ja ja jeg har en skøn mand der altid er god for sjov og spas. Så underholdning blev Simon som lignede en blå hane, og deres opførsel er vel egentlig ret lig hinanden? De tør ihvertfald gå foran flokken og gale..

Alle grinede da Simon kom ind med en blå engangs hanske trukket ned over hovdet, ja helt ned over næsen, derefter pustede han hansken op mens han havde den på ved hjælp af næsen. Den blev fyldt af luft og nu stod alle fingerne i handsken op på hovdet af ham, som en hanekam. Gad vide hvor mange nattevagter og hansker han har brugt på at øve sig på det? Men underholdende det var det.

Tak for en skøn dag og aften til alle Simons kolleger og familier

 

 

 

 

Og så lige dagens isbjerg