Nye forsyninger

Familien Kloch Skelkjær

 

Vindruer, gulerødder og hvidkål.

Jubii... Simon var i butikken i en middagspause og der var kommet nye varer.

Vi går lidt og hungrer efter noget frugt og grønt, da det eneste der ligger i frugt og grønt afdelingen er dårlige æbler, halvråddent kinakål og rynkede kartofler.

Vi havde også ventet rigtig meget på gulerødder, da vi har inviteret Haldora og hendes mand Mathias , Esra, Najannguaq og Ricko på pulledpork og coleslaw.

Men idag da Simon var i butikken var der lige kommet vindruer, gulerødder og hvidkål.

Han skyndte sig at købe det og det var meget heldigt, for om eftermiddagen, var der allerede udsolgt.

Da Simon kom hjem med vindruer, gulerøder og frugt, var der nærmest fest i det lille blå hus. Vi skulle med det samme smage vindruerne og gulerødderne... mums det var lækkert.

Tænk at man kan nyde og sætte så stor pris på en gullerod... det at sætte pris på de bitte små ting, og at de bliver synlige er noget vores familie eventyr i Upernavik styrker.

Folk i Upernavik lever meget i nuet, bruger de ting man har og i forhold til os danskere lever de meget mindre materialistisk.

Og så dog?... i forhold til overtøj spares der ikke, tror aldrig jeg har set så man Canada Goose jakker, men nok også en nødvendighed, når det kan blive ned til mere end minus 30 grader om vinteren.

Som Simons kolleger siger, så er Canada Goose fundet til Grønland og det er fordi de virker!

Men folk har ofte ikke kun en af disse jakke kan vi se...nu hvor foråret er kommet, finder folk en tyndere jakke frem, med mærket canada goose-vildt når en jakke koster fra ca. 5000 kr og op.

Nå tilbage til vindruer, hvidkål og gulerødder. Det var bare så lækket at få frisk grønt og ikke frost grøntsager, som vi ellers har købt.

Så nu må vi heller få inviteret til pulled pork, det har de nemlig aldrig smagt, så det glæder vi os til at se hvad de synes om? Måske som jeg synes om mattak?

Simon var dog ikke i tvivl om han skulle købe frugt og grønt nu hvor muligheden bød sig, men han mener aldrig han har aldrig betalt så meget for det, og derfor gemt bonnen, som i kan se på billedet.

Men om det er dyrt eller ej? Så smagte det fantastisk.

 

 

 

 

Desuden er der nu mange flere ferske fødevarer, ost, pålæg, smør osv.. Men det koster også.

Den seneste måneds tid har der ligeledes været slagtilbud på forskellige varer. Jo jo, mindste holdbarhedsdato kan sagtens være overskredet med en måned, men det betyder jo ikke at chokolade, chips, mel, slik bliver for gamle. F.eks. har alle chipsposer kostet 1.95 kr. Så der er blevet slæbt sække ud fra butikken.

Det gav også en anmeldelse til politiet fra bygden Kullorsuaq som ligger 300 km nord for Upernavik. Her ville man vide, om det er lovligt at købe chips til 1.95 kr og så sælge dem til 50 kr. Tja.. Det er det vel. Og så skal der ikke mange poser chips til at betale for benzinen til jollen.

 

 

Hygge på fjeldet.

 

Nu hvor det skønne forår er kommet til Upernavik, smelter den meter høje sne og vandet ridsler så smukt ned ad bjerget og byder på en masse hygge under den åbne himmel.

Efter den smukke hvide sne er godt på vej til at forsvinde for en stund, titter der nu de smukkeste klipper frem, hold op hvor er der smukt. Nu må jeg indrømme, at den skønne sne godt må smelte, for jeg er så nysgerrig for hvilken grønlandsk natur der kommer frem.

Idag da vi stod op stod solen højt på himmelen, vandet var blik stille og isbjergene, lå så fredfyldt i vandet.

Ingen tvivl om vi skulle ud i den skønne natur, så vi fik pakket rygsækken med lidt lækkert , solbrillerne på, og så var vi alle afsted. Ingrid sad veltilfreds på Simons ryg i bæreselen og bare oplevede. Liva hoppede i de uimodståelige vandpytter og Niclas og Noah var som to aber der bare sprang forårskåde rundt på klipperne.

Vi gik mod fjeldet, som vi på afstand kunne se der bare stod og ventede på at familien Skelkjær skulle indtage det.

Vi begav os opad og opad, men inden jeg næsten var begyndt at gå op, kunne jeg se Noah og Niclas allerede var et stykke oppe, og havde fundet et skønt sted hvor vi kunne sætte os.

Liva og jeg fulgtes hånd i hånd og undervejes stødte vi både på de smukkeste klipper, sten, et ræve kranium og minsandten om vi ikke så de første blomster her i Upernavik. De smukkeste små lilla blomster voksede på en af klipperne. Jeg ved ikke hvad de hedder, men det skal Liva og jeg have fundet ud af .Hun har nemlig i husets eventyrland, det vil sige i vores pulterkammer fundet en plakat med billeder af grønlanske planter. Liva elsker bare at finde alle de ting i pultekammeret og må også indrømme at hendes værelse bærer præg af hendes fund! Men hyggeligt og dejlig hjemmeligt er det blevet.

 

Da vi var nået et godt stykke op på fjeldet, satte vi os og fik lidt at drikke og lidt lækkerier.

Jeg bliver bare mere og mere vild med denne lille ø, som vi sad der på de smukkeste klipper med udsigt ud over det rolige og spejlblanke vand, med isbjerge så langt øjet rækker, kunne jeg bare mærke roen og det af have tid til at nyde, nyde den eneslående natur og hinanden.

Vores familietur til upernavik giver os ikke kun enestående oplevelser og minder for livet, nej den giver os en tid sammen , som familie som jeg ikke kan huske vi har haft før. Jeg nyder simpelthen hvert et minut vi har sammen, fællesskabet, oplevelserne og den dyrbare kvalitetstid som jeg ville ønske for alle andre de også skulle have, for det er kort sagt bare livet.

Som vi sad der på fjeldet og betragtede de åbne vidder - hov-- åbne vidder har jeg hørt det før? Ja, det er et udtryk farmor ofte har brugt, når vi har været på familietur til Norge. Som jeg sad der i familiens selskab, kom jeg pludselig til at tænke på de fantastiske ture vi har haft med Simons familie i Norge. Hvorfor tankerne lige kom mens vi sad der ved jeg ikke? Men mon ikke det var fordi Grønland byder på de mest imponerende og smukke åbne vidder. Så farmor vi glæder os til at vise farfar og dig Grønland og dens pragtfulde åbne vidder, når i snart kommer og besøger os.

Mens Liva, Noah og Niclas legede på fjeldet, sad Simon og jeg og betragtede, mens vores lille Ingrid fik tår og en lur. Ren idyl at sidde ved siden af sit livs kærlighed, 3 af gludklumperne leger og den sidste lille guldklump ligger trygt og godt i favnen hos mig, det er da ren nydelse og idyl.