farmor - farfar - hygge = kvalitetstid

Familien Kloch Skelkjær

 

 

Farmor, farfar og spil = kvalitetstid

 

 

Hvad laver vi om aftenen mens farmor og farfar besøger os?, jo.. enten går vi en tur og nyder den skønne aftensol der ofte kommer frem på himlen, og når så Ingrid og Liva er puttet og sover sødt, så er der storedrenge Niclas og Noah tid, og her er det helt store hit at spille, kort, poker og meyer med farmor, farfar, Simon og jeg.

 

 

 

Vi sidder der i samlet flok ved bordet og bare spiller og spiller...når jeg stille sidder der og iagttager Niclas og Noah, så bliver jeg helt varm indeni og kan mærke smilet på min læber. For lige den situation at sidde der med sin farmor og farfar og spille, giver mig så mange dejlige minder fra min barndom, for det var lige netop sådan, jeg sad med min farmor og farfar i Elmedal, og disse stunder husker jeg stadig tilbage på som nogle helt fantastiske minder.

Nu glædes jeg bare så dybt i mit hjerte over, at vores drenge for lov at opleve og få det samme fra deres farmor og farfar. Det er en stor gave i livet. Og jeg er sikker på, at den kvalitetestid Nic og No får med farmor og farfar nu, ville sætte sig så dybt i dem, og som noget de vil tænke på, ikke bare nu, men også når de sidder med deres børn og børnebørn.

 

Jeg er farmor og farfar så taknemmelig for at give vores 4 dejlige børn, så meget kvalitetstid og det er virkelig kvalitetstid. I ligger alt fra jer, og er der bare i nuet med vores små poder, dette er med til at styrke bånd og give dem minder for livet.

Tusind tak.

Farmor og farfar’s første Grønlanske fødselsdagsmik

 

Vi var i dag torsdag den 26.juni inviteret til fødselsdagsmik ved Haldoras datter, Panninguaq som fyldte 25år. Det ville vi alle rigtig gerne, det er altid hyggeligt at være sammen med Haldora og Mathias og så var det dejligt at kunne lykønske deres datter. Vi tænkte også, at det ville være en kæmpe oplevelse for farmor og farfar at opleve en grønlansk fødselsdagsmik.

 

Til fødselsdagsmik er traditionen, at man kommer og lykkeønsker, har en lille beskeden gave med, spiser mad og kage hvorefter man siger Qujanaq (tak for det)

Kaffemik foregår lidt som et åbent hus i Danmark og til denne fødselsdag var der ca 100 gæster. Man kommer når man kan, står eller sidder ned, alt efter hvor mange andre gæster der er. Spiser sin mad og går igen efter ca 30min. Vi har nu efter fem kaffemik lært at man kun hilser på fødselaren og nærmeste familie, og ikke de øvrige gæster, som vi gjorde til de første kaffemik - gik høflig rundt og gav hånd, hvilket også gjorde, at vi mødte mange undrende blikke... ha ha men nu har vi lært det!

 

 

Vi havde aftalt at vi skulle mødes til fødselsdagmik i Simons middagspause, det passede jo lige med en halv time og kl 12.30 ville der heller ikke være så mange gæster endnu, da de fleste først kommer når de har fri fra arbejde.

Så var der rig mulighed for, at farmor og farfar kunne få snakket med Mathias og Haldora og få smagt Grønlansk mad og kage.

Kl. 12.30 bankede vi på døren ved Haldora og ønskede Panninguaq tillykke med dagen- Som gave havde vi en mascara med.

Derefter fortalte Haldora om den grønlanske mad. Farmor og farfar var friske og smagte stort set det hele, det vil sige isbjørn, sildepisker(vågehval), hvalros, sæl, tørret hval, saltede torsk, ørred men mattak (narhvalshud) gik de pænt uden om idag, efter sejlturen hvor farmor var ved at kaste op af det! Som en lille snack gik gæsterne også og skar af den narhvalsfinne som stod på bordet.

Ellers kune de rigtigt godt lide den grønlanske mad og fik smagsoplevelser de aldrig har fået før- og nok ikke får igen!

 

Niclas og Noah var også friske og smagte begge isbjørn, hvalros og sildepisker, Niclas kunne godt lide det, mens Noah valgt at gå med Liva og Ingrid til det store kagebord og her mener jeg virkeligt, at et sønderjysk kaffebord godt kan pakke sammen, for Haldora havde lavet såååå mange kager i alverdens former, smag og ale regnbuensfarver.

Lækkert lækkert, efter 45 min sagde Qujanaq og havde haft 45 minutters meget oplevelsesrige og intense minutter med mange grønlanske kultur og smagsoplevelser i hyggligt selskab.